«Μίστερ, θα δεις τι μπάλα θα παίξω για σένα»

Ο Εγκε Γκέραρντ υπήρξε εκτός των άλλων μεγάλος ατακαδόρος και με έντονη την αίσθηση του χιούμορ.

Ήξερε πάντα τι θα πει και πώς θα το πει χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες. Πολλές συνεντεύξεις του όλα αυτά τα χρόνια τάραξαν τα νερά και μια από αυτές ήταν και αυτή που παραχώρησε στην «Π» στις 21 Μαρτίου 2014. Ας δούμε μερικά από αυτά που είπε και έμειναν:

-«Όταν ήρθα δεν πίστευα ότι θα μείνω τόσα χρόνια. Έλεγα τότε ότι είχα έρθει σε τρελοκομείο. Όμως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα και η Κρήτη ακόμα πιο ωραία. Έχει καλό κλίμα, καλό φαγητό και καλό κρασί, καλούς ανθρώπους. Αυτά είναι δύσκολο να τα βρεις μαζί σε άλλη χώρα. Για μένα αυτό πλέον είναι το σπίτι μου»

-«Υπάρχει κρίση αλλά στην Κρήτη αυτό δεν φαίνεται τόσο πολύ. Άλλοι φεύγουν από την Ελλάδα αλλά υπάρχει κι ένας Ολλανδός που έχει γίνει Έλληνας και μένει εδώ και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Στην Ελιά αναπνέω τον αέρα μου, είναι ο παράδεισος μου».

-«Δεν με πείραζε που ακούγονταν όλα αυτά για τη σχέση με τον Παναθηναϊκό. Άλλο ΟΦΗ άλλο Παναθηναικός. Ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης μου είχε πει μια φορά «σήμερα θέλω να κερδίσεις τον αδερφό μου». Όσο ζούσε αυτός δεν υπήρχε πρόβλημα».

-«Είμαι περήφανος για τον Ντιαρά. Είχαμε στην ομάδα τον αδερφό του τον Αρούνα και μια μέρα μου λέει «μίστερ έχω ένα αδερφό που είναι καλύτερος από μένα». Τον είδα σε ένα ματς της Εθνικής Νέων του Μάλι στην Αλεξάνδρεια και τον φέραμε στο Ηράκλειο. Ήταν μόλις 16 χρόνων. Τον αγοράσαμε με 15.000 δολάρια. Τον είδαν σε βίντεο σε παιχνίδια της Εθνικής Μάλι οι άνθρωποι της Φίτεσε  και με πήρε τηλέφωνο πρόεδρος της ο Άλμπερτς. «Αυτόν τον παίκτη τον θέλω» μου είπε και ήρθε στην Ελλάδα. Δώσαμε τον Ντιαρά στη Φίτεσε με 1.5 εκ. δολάρια ενώ ο ΟΦΗ πήρε χρήματα και από τις μεταπωλήσεις του παίκτη».

-«Ο προπονητής πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Θυμάμαι μια περίπτωση με τον Λούπου. Σπουδαίος παίκτης, αλλά προβληματικός χαρακτήρας. Τον πήραμε από τη φυλακή και τον φέραμε να μας βοηθήσει. Παραμονές του αγώνα με την Ατλέτικο είχε ξενυχτήσει. Το ήξερα, αλλά τον άφησα. Αυτός το εκτίμησε και μου είπε πριν το ματς: «Μίστερ, είσαι σπουδαίος, θα δεις τι μπάλα θα παίξω για σένα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ολλανδός που έκανε περήφανους τους Κρητικούς
Το Κύπελλο, το Βαλκανικό και πέντε φορές στην Ευρώπη
“Σ’ ευχαριστώ που με πρόσεχες, που με μεγάλωσες και για όσα με δίδαξες
Άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο