Το Δεινοθήριο το Γιγάντιο επιστρέφει στο Talos Plaza

Στο Talos Plaza  για μία δράση εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική καλεί τους μικρούς αλλά και  τους  μεγάλους φίλους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σήμερα και αύριο            Πέμπτη στις 5 το απόγευμα.

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΜΦΙΚ βγαίνουν εκτός των τειχών του μουσείου και επιστρέφουν  στο Talos Plaza (μετά από την  πολύ επιτυχημένη πρώτη δράση που έγινε μες το Δεκέμβριο 2017) για να γνωρίσουν σε όλους το Δεινοθήριο το Γιγάντιο, το τρίτο μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε στη Γη, μέσα από το παιχνίδι και τη χειροτεχνία.

Η δράση  ξεκινά με την πολύ ενδιαφέρουσα  ιστορία της ανακάλυψης του σκελετού του Δεινοθηρίου από ένα μικρό κορίτσι στη Σητεία.

Πώς η μικρή Ελένη κατάλαβε ότι η «πέτρα» που ξεπρόβαλλε στο λιόφυτο του μπαμπά της ήταν στην πραγματικότητα ένα μέρος του σκελετού του προϊστορικού ζώου; Πώς έμοιαζε το Δεινοθήριο και από πού πήρε το όνομά του; Πότε έζησε και πώς βρέθηκε ο σκελετός του στο νησί μας; Τι έτρωγε και πότε εξαφανίστηκε; Όλα αυτά και άλλα πολλά θα τα ανακαλύψουμε μέσα από  δύο συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η ιστορία πλαισιώνεται με δύο ειδικά φτιαγμένα επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τους Δεινοθήριο χρησιμοποιώντας διάφορα πολύχρωμα υλικά και βέβαια… τη φαντασία τους!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου, στον χώρο δεξιά  του  χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ώρες εκδήλωσης: 17:00-19:00.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

Διαδραστική παρέμβαση για γονείς και παιδιά, από την ψυχολόγο του «Χαμόγελο του Παιδιού» κα Φωτεινή Παπαδάτου.

Θέμα της: «Ασφάλεια στο Διαδύκτιο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου, στον χώρο δεξιά  του  χριστουγεννιάτικου δέντρου.  Ώρα έναρξης: 17.00.