Oι υπογραφές των παικτών: Mister, σ’ ευχαριστούμε ….

Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος από την προχθεσινή βραδιά για τον Ευγένιο Γκέραρντ για τον ΟΦΗ και όχι μόνο. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα στέκεται με θαυμασμό σε αυτό που πέτυχαν τα παιδιά του Ολλανδού, να συγκεντρωθούν στο “Γεντί Κουλέ” τρεις γενιές παικτών και να τιμήσουν τον δάσκαλό τους.

Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με τα συναισθήματα να είναι πολύ έντονα σε όλους και ιδιαίτερα στους παίκτες που συμμετείχαν. Οι περισσότεροι από αυτούς αναχώρησαν χθες συγκινημένοι, αλλά και γεμάτοι από αυτό που έζησαν το βράδυ της Δευτέρας, τόσο που δεν είπαν «γεια σας» αλλά «καλή αντάμωση».

Η «Π» πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις υπογραφές όλων σχεδόν των παιδιών του Ευγένιου Γκέραρντ

Η φράση της συζύγου του Γκέραρντ Κατερίνας ότι «αυτή η μέρα τον κράτησε μετά τις δύσκολες μέρες στο νοσοκομείο» τα λέει όλα. Αυτός ήταν και ο στόχος αυτής της εκδήλωσης. Να τιμήσει από την μια και να δώσει δύναμη και «οξυγόνο» στον 77χρονο πρώην τεχνικό του ΟΦΗ. Ο Γκέραρντ βρέθηκε στο γήπεδο, είδε τα παιδιά του και πήρε δύναμη, όπως δύναμη πήραν και αυτά για να συνεχίσουν στον δρόμο που τους έμαθε να βαδίζουν.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το αποτέλεσμα που είχε το εγχείρημά του, η ιδέα του, η οποία γεννήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες όταν είχε κατέβει στην Κρήτη για την εκδήλωση της ΠΑΕ προς τον Γκέραρντ. Όλο αυτό που έγινε προχθές το βράδυ στο “Γεντί Κουλέ” είχε τεράστια απήχηση σε όλη την Ελλάδα και πήρε μόνο θετικά σχόλια.

 Μαχλάς, Μαρινάκης και Σηφάκης υπογράφουν και ευχαριστούν τον Γκέραρντ
Μαχλάς, Μαρινάκης και Σηφάκης υπογράφουν και ευχαριστούν τον Γκέραρντ

«Νιώσαμε ότι γυρίσαμε πίσω. Και το χαρήκαμε και εμείς. Ζήσαμε πράγματα απίστευτα αυτό το διήμερο και δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς. Σήμερα πήγα να χαιρετίσω όλα τα παιδιά που ήρθαν και όλοι λέγαμε καλή αντάμωση. Αυτό που συνέβη όταν μπήκε ο Ολλανδός ήταν απίστευτο. Όλο το γήπεδο ξεχείλιζε από αγάπη γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν απίστευτο!

Ζήσαμε στιγμές που θα τις θυμόμαστε και θα τις λέμε για όλη μας τη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πουρσανίδης με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Ο ίδιος, όπως και αρκετοί από τους παλιούς συμπαίκτες του, αλλά και άλλοι, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα συγκίνησης στη θέα του δασκάλου τους.

Ο Φραντζέσκος, ο Μπεκιάι, ακόμα και παίκτες από την ομάδα των φίλων, όπως ο Καψής, λύγισαν, όπως και όλο το γήπεδο, που συγκλονίστηκε τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αποχώρηση του Ολλανδού τεχνικού.

Το “παρών” έδωσαν συνολικά 72 παίκτες, 51 «παιδιά του Γκέραρντ» και 21 «φίλοι του Γκέραρντ» κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Άλλωστε ο Ολλανδός είχε τιμηθεί και στο παρελθόν (31/5/2000) με φιλικό στο ίδιο γήπεδο λίγο μετά την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ, αλλά οι συνθήκες τότε ήταν τελείως διαφορετικές.

Η προχθεσινή έμοιαζε μια συγκέντρωση από τα πολύ παλιά, σαν να γύρισε το ρολόι δεκαετίες πίσω. Το ήθελαν πολύ τα παιδιά του και ο Γκέραρντ, ο οποίος ήταν μια πηγή έμπνευσης για όλους αυτούς, πέτυχε να τους φέρει ξανά κοντά.

Η «Π» πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις υπογραφές όλων σχεδόν

των παιδιών του Γκέραρντ. Το γράφημα το οποίο βλέπετε είναι αυτό το οποίο είχε δημοσιεύσει η «Π» αμέσως μετά που έγιναν γνωστά τα ονόματα των παικτών που θα πάρουν μέρος σε αυτή την γιορτή. Σήμερα το παρουσιάζουμε ξανά με όλες τις υπογραφές τους. Ένα “ευχαριστώ” από αυτούς προς τον δάσκαλό τους. Είναι αυτό που μένει, όπως και όλο αυτό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας και που αποτελεί – αποκλειστικό – προνόμιο του ΟΦΗ…