«Το μέλλον είναι πράσινο» είπαν από το Ηράκλειο καθηγητές από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΝΩΣΟ

«Το μέλλον είναι πράσινο» είπαν από το Ηράκλειο καθηγητές από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετέχει σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη και υλοποιεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 30 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» και τίτλο: “GO FOR CONTENT LANGUAGE AND INTEGRATED LEARNING” (GO CLIL: Συνδυασμένη εκμάθηση επιστημονικού αντικειμένου και ξένης γλώσσας). Στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβε χώρα με επιτυχία η τρίτη συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου με θέμα: “The future is green”.

Συγκεκριμένα, το σχολείο υποδέχτηκε δώδεκα εκπαιδευτικούς από τα παρακάτω εταιρικά σχολεία του εξωτερικού, ESCOLA SECUNDARIA DR. JOAQUIM GOMES FERREIRA ALVES, VALADARES VILA NOVA DE GAIA – PORTO, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (1600 ΜΑΘΗΤΕΣ), LICEO CLASSICO STATALE TITO LIVIO – MILAN, ΙΤΑΛΙΑ (620 ΜΑΘΗΤΕΣ), ISTITUTO D’ISTRUZIONE SUPERIORE MARTINO BASSI – SEREGNO, ΙΤΑΛΙΑ (750 ΜΑΘΗΤΕΣ) και SCOALA GIMNAZIALA”SFANTUL VASILE” – PLOIESTI, ΡΟΥΜΑΝΙΑ (900 ΜΑΘΗΤΕΣ).

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης στην Κρήτη όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο Aρχαιολογικό Mουσείο Ηρακλείου καθώς και στο ιστορικό κέντρο της πόλης με ψηφιακή εφαρμογή τρισδιάστατης αναπαράστασης του Ηρακλείου κατά την Ενετοκρατία.

Η ξενάγηση συνδυάστηκε με ενημέρωση για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης στο Info Point του Δήμου Ηρακλείου. Ακολούθησε επίσκεψη στο ενετικό φρούριο Κούλε. Επίσης, την Τετάρτη έγινε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρχανών – Ρούβα – Γουβών όπου οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ενημερώθηκαν για τις περιβαλλοντικές δράσεις του ΚΠΕ, συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και ενδυνάμωσης των ομάδων και σε ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αρχανών.

«Το μέλλον είναι πράσινο» είπαν από το Ηράκλειο καθηγητές από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΤΕ

Την Πέμπτη παρακολούθησαν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Engage της ομάδας Έρευνας και Αξιολόγησης του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και’Ερευνας. Ακολούθησε επίσκεψη στο εργαστήριο Ambient Intelligence Facility και αναλυτική ενημέρωση για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα διαδραστικά εκπαιδευτικά συστήματα που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Την Παρασκευή υποδέχτηκε τη διεθνή εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ “Go CLIL” ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης, όπου έγινε παρουσίαση του προγράμματος STEP.