Φώφη Γεννηματά

Τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τη συμφωνία Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού επιχειρεί να βάλει η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για σύναψη «κρυφής συμφωνίας» με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η ίδια εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, πως δεν υπάρχει καμία κρυφή συμφωνία και κάνει σαφές, πως όσα υποτίθεται ότι αποκάλυψε στην τηλεμαχία είναι γνωστά εδώ και έναν χρόνο. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται έκπληκτη για όσα έχουν συμβεί και για την έκταση που έχει πάρει το θέμα, ενώ κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν λειτουργεί ούτε υπόγεια ούτε συνωμοτικά.

«Καμιά κρυφή συμφωνία. Υπάρχει κοινός νους σε πράγματα που είναι γνωστά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά για να προσθέσει:

«Υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατική και θεσμική τάξη, σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ψήφισε Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ψήφισε Ποτάμι και έχουμε εντολή για τη συγκεκριμένη θητεία».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε επίσης ότι «όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες και όχι να συντονίζονται με κοινή δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, χάρη κάνουν στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά με την άμεση ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα μειωθεί η δυνατότητά τους για αντιπολιτευτική δράση μέσα στη Βουλή σε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο, «που πρέπει να ακούγονται οι δύο πρόεδροι, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και να έχουμε περισσότερο χρόνο και δυνατότητες για τον έλεγχο απέναντι στην κυβέρνηση».