Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κ. Λαγουδάκης

Το να δέχεσαι τα εύσημα από το σύνολο των φορέων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας είναι μοναδική επιτυχία. Κι αυτή την επιτυχία θα πρέπει να την καρπωθεί αρχικά η Αστυνομία της Κρήτης και ακολούθως η Αθήνα και άλλες Υπηρεσίες Ασφαλείας που βοήθησαν σε τεχνικά ζητήματα.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί με επικεφαλής τον Στρατηγό Κ. Λαγουδάκη, τον Δ.Α. Ηρακλείου Σ. Κανακουσάκη, τις ομάδες αστυνομικών  της Ασφάλειας Ηρακλείου, του τμήματος κατά του Οργανωμένου Εγκλήματός, της ΟΕΑ απέδειξαν γι’  ακόμα μια φορά ότι στο νησί υπηρετεί η «αφρόκρεμα» του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. η οποία και μπορεί και θέλει να κάνει το ακατόρθωτο κατορθωτό, όταν παραστεί ανάγκη.

Οι Κρήτες αστυνομικοί έλαβαν τα συγχαρητήρια και μαζί τα ευχαριστώ όχι μόνο από την οικογένεια του θύματος, αλλά και από όλη την κοινωνία του νησιού.

Βέβαια, λάθη έγιναν και αλλοίμονο εάν δεν γίνονταν. Αλάνθαστος είναι μόνο αυτός που δε δουλεύει. Το σημαντικό είναι όμως να μαθαίνεις από αυτά και να βελτιώνεσαι. Υπήρξαν λάθη, που δεν αποδείχτηκαν ευτυχώς μοιραία και διορθώθηκαν.

Για την επιτυχία της Αστυνομίας του Ηρακλείου, η οποία αποτελεί σταθμό στα παγκόσμια χρονικά, έρχεται στο νησί τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο αρχηγός του Σώματος για να παρουσιάσουν την υπόθεση.

Ο αρχηγός κ. Τσουβαλάς σε δηλώσεις του χθες στην «Π» ανέφερε: Είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της. Μια ημέρα που καταδεικνύει ότι όταν η ΕΛ.ΑΣ. δουλεύει με επαγγελματισμό, ωριμότητα και με σύνεση τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καλά. Είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για την Κρήτη, για την οικογένεια του απαχθέντος. Είμαστε χαρούμενοι.

Η έφοδος αποφασίστηκε να γίνει σήμερα (σ.σ. χθες) γιατί συνέκλιναν όλες οι πληροφορίες ότι θα είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ήμασταν σίγουροι και αποφασίστηκε η έφοδος σήμερα το πρωί με εξαιρετικές πιθανότητες έως τον απόλυτο βαθμό ότι θα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για το έργο και την απατελεσματικότητα των συναδέλφων τους.

 

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η “Π”

Η τελευταία επιστολή επέσπευσε την επέμβαση

Η τελευταία επιστολή που έγραψε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και για την οποία έγραψε χθες η «Π», ήταν ένας από τους λόγους που έκαναν τους αστυνομικούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να προχωρήσουν στην απελευθέρωσή του.

Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν συγκλονιστικό, αφού μέσα από αυτή ο γράφων εξέφραζε την απελπισία του για την πολύμηνη κράτησή του και τις συνθήκες που βιώνει.

Την εντολή της επέμβασης κι αφού είχε ενημερωθεί ότι η υπόθεση είναι ώριμη, φέρεται να έδωσε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Είχε ενημερωθεί για το πού και από ποιους κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.