Άτομα του υποκόσμου, ορισμένα με βαρύ ποινικό παρελθόν και κάποια άλλα «παρατρεχάμενοι των σκληρών της εγκληματικής παρέας», αλλά και πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο, ήταν εκείνα τα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κρατούσαν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη για μισό χρόνο!
Για την Αστυνομία πρόσωπο «κλειδί», όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι ένας 40χρονος Ρεθυμνιώτης, η συμμετοχή του οποίου στην υπόθεση δεν είχε επιβεβαιωθεί.. Ο συγκεκριμένος, χαρακτηρίζεται ως ένας πανέξυπνος άνθρωπος, ο οποίος στην παρελθοντική του εγκληματική δραστηριότητα δεν εμφανιζόταν πουθενά, στρατολογούσε άλλα άτομα για να κάνουν τη δουλειά κι εκείνος είχε την υψηλή … εποπτεία.
Η «Π» παρουσιάζει το προφίλ των φερόμενων ως δραστών αλλά και των ατόμων, η συμμετοχή των οποίων στην υπόθεση δεν είχε επιβεβαιωθεί και απλώς είχαν προσαχθεί, μέσα από τα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας..
- Γεννηθείς το 1995, κάτοικος χωριού του Δήμου Σφακίων απασχόλησε σοβαρά για πρώτη φορά την Αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2014. Τότε είχε πυροβολήσει τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον μιας συγχωριανής του, χωρίς να την τραυματίσει.
Το Μάϊο του 2016, το ίδιο άτομο σε έλεγχο του ΤΑΕ Ρεθύμνου είχε συλληφθεί γιατί είχε ένα αυτοσχέδιο γκλοπ στην πόρτα του αυτοκινήτου του. Επίσης, το Δεκέμβριο του 2016 είχε συλληφθεί με άλλα άτομα να παίζει ζάρια σε καφενείο στις Μοίρες.
- Μέλος της σπείρας είναι επίσης ένας Χανιώτης, γεννηθείς το 1973, κάτοικος χωριού του Ρεθύμνου, επιχειρηματίας. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 1995 μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε μπαρ ιδιοκτησίας του σε περιοχή του Ρεθύμνου. Όπως είχαν διαπιστώσει τότε οι αστυνομικοί στο μπαρ εργάζονταν αλλοδαπές από ανατολικές χώρες, οι οποίες έκαναν γυμνό στριπτίζ σε πελάτες.
Ο 40χρονος Ρεθυμνιώτης, που θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ., πρόσωπο «κλειδί» αλλά η εμπλοκή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχει καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου σε φυλάκιση δέκα ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο μέχρι αργά χθες το βράδυ για προσαγωγή και όχι για σύλληψη… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ορκιζόταν ότι δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή και πως τον έχουν άδικα στοχοποιήσει
Το ίδιο άτομο απασχόλησε πρώτη φορά την ΕΛ.ΑΣ., τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 για ληστεία τράπεζας.
- Γνωστός με το παρατσούκλι του παρά με το όνομά του, ένας 36χρονος Ρεθυμνιώτης, που ερευνούνταν μέχρι χθες εάν είχε εμπλοκή για την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη, είναι συγγενής και επιστήθιος φίλος του 40χρονου Ρεθυμνιώτη που προαναφέραμε. Και σε αυτή την περίπτωση, αστυνομικοί έκαναν λόγο μέχρι αργά χθες για προσαγωγή.
Ο 36χρονος είχε συλληφθεί στο σπίτι του, νότια του Ρεθύμνου, γιατί είχε ένα μίνι οπλοστάσιο.
Να σημειωθεί ότι είχε εμπλακεί σε φασαρία που κατέληξε στη δολοφονία ενός αλλοδαπού πριν μερικά χρόνια έξω από καφετέρια νότια του Ρεθύμνου. Κι εκείνος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή.
- Ένας Σκοπιανός 40 ετών με ελληνικό ονοματεπώνυμο, ο οποίος διέμενε παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται να ήταν ο άνθρωπος που φυλούσε τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία.
- Ουσιαστικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και ο ιδιοκτητης επιχείρησης με ζωοτροφές, νότια των Χανίων, όπου φέρεται να κρατούνταν αρχικά ο Μ. Λεμπιδάκης
- Μεταξύ των θλιβερών πτυχών αυτής της υπόθεσης είναι και η εμπλοκή μίας ανήλικης μαζί με τον πατέρα της. Η 17χρονη φέρεται να είχε αναλάβει- σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία- το έργο της αγοράς συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αλλά φέρεται να είχε αποστείλει και μηνύματα προς την οικογένεια του απαχθέντος. Άτομο που δεν είχε απασχολήσει τις αρχές ήταν και ο πατέρας της, γεννηθείς το 1957.
- Γεννηθείς το 1971 στα Σφακιά είναι ένας ακόμα εκ των φερόμενων δραστών και επίσης ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας που βρέθηκε ο Μ. Λεμπιδάκης.
Τέλος, στην εγκληματική οργάνωση φέρεται να είναι και άτομο που είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό σε πολιτικό γραφείο πριν λίγο καιρό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες και οι αναζητήσεις και άλλων ατόμων για να εξεταστεί εάν έχουν σχέση με την υπόθεση θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα.