Μ’ ένα κομβόι αυτοκινήτων ο Μ. Λεμπιδάκης επιστρέφει στα Καλέσσα μετά από 6 μήνες

Οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα και το πένθος που επικρατούσε στα Καλέσα έδωσε τη θέση του σε ένα ατελειώτο γλέντι. Η είδηση ότι ο Μ. Λεμπιδάκης είναι ελεύθερος σκόρπισε χαρά σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Άλλωστε ο 54χρονος ήταν αγαπητός σε όλους…

Όλοι ήταν στο πόδι και περίμεναν τη στιγμή που ο άνθρωπος τον οποίο καλημέριζαν καθημερινά θα είναι πίσω στο σπίτι του.

Η στιγμή αυτή ήρθε χθες το απόγευμα. Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας συνοδευόμενος από δικούς του ανθρώπους επέστρεψε σπίτι του για να ξεκουραστεί, για να πέσει ξανά στις αγκαλιές των μελών της οικογένειάς του.

Όπως ήταν φυσικό, τα Καλέσσα κατακλύστηκαν από δημοσιογράφους, camera men, για μια φωτογραφία ή για μία δήλωσή του. Οι συγγενείς του ευγενικά ζήτησαν από όλους να σεβαστούν αυτές τις στιγμές, οι οποίες ήταν άκρως  οικογενειακές.

Τις επόμενες ημέρες, όπως έλεγαν άτομα του περιβάλλοντός του, όταν το ίδιο το θύμα της απαγωγής θα έχει ηρεμήσει και θα έχει αφήσει πίσω του αυτό τον εφιάλτη, όλα θα δρομολογηθούν…

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ:

“Ευχαριστώ τον Θεό”…

Ο εφιάλτης της οικογένειας έλαβε τέλος… Για έξι μήνες οι συγγενείς του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη ζούσαν το δικό τους μαρτύριο, ένα μαρτύριο που μπορεί να συγκριθεί με τον «Γολγοθά» που ανέβαινε το ίδιο το θύμα.

Μόνο ευχαριστίες είχε ο Γιάννης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωση του γιου του

Η οικογένεια δε γνώριζε  ότι επίκειται επιχείρηση απελευθέρωσης του δικού τους ανθρώπου και σύλληψης των δραστών. Ενημερώθηκαν μόνο όταν πλέον ο Μ. Λεμπιδάκης ήταν ασφαλής στα χέρια της Αστυνομίας. Γνώριζαν ότι οι έρευνες είναι σε καλό σημείο.

Ο πατέρας του 54χρονου σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Π» δήλωσε:

«Από το πρωί βρίσκομαι σε έναν άλλο κόσμο. Ευχαριστώ τον Θεό που ο Μιχάλης μας είναι καλά, ευχαριστώ την Αστυνομία που μας υποστήριξε όλους αυτούς τους μήνες και με τις προσπάθειές τους, μας έδωσαν πίσω το παιδί μας.

Μίλησα με τον Μιχάλη. Δεν θυμάμαι τα πρώτα του λόγια. Τον είδα στο Ρέθυμνο στη σχολή της Αστυνομίας. Είναι αδυνατισμένος, αλλά δόξα τω  Θεώ είναι καλά στην υγεία του. Ήταν συγκινημένος μόλις μας είδε, όχι μόνο ο γιος μου, αλλά και όλοι μας, όλη η οικογένειά μας που τρέξαμε να τον δούμε. Σήμερα δεν ήταν με τα γένια που ήταν παλιά που τον είχαμε δει, ήταν αξύριστος και αδυνατισμένος».

 

Τα εύσημα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. για το αίσιο τέλος της απαγωγής