Τσίπρας και Τόσκας έσπευσαν να συγχαρούν την ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

Η απελευθέρωση Λεμπιδάκη, σχεδόν έξι μήνες μετά την απαγωγή του επιχειρηματία, χαιρετίστηκε από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, tweet-αρε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε σε δεύτερο μήνυμά του: «Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».Την Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet του. «Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Νίκος Τόσκας: «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία»

Για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1:

«Η Αστυνομία είχε τις πληροφορίες, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να δράσει», επιβεβαίωσε ο κ. Τόσκας, τονίζοντας πως το «σημαντικό είναι ότι ο άνθρωπος είναι σώος και βρίσκεται κοντά στους δικούς του». Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρώτη κίνηση του Κρητικού επιχειρηματία ήταν να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς. «Είναι αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως «η άμεση απελευθέρωση και η άμεση σύλληψη είναι μεγάλες επιτυχίες για την Ελληνική Αστυνομία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά ανάρτησε στα social media:

«Ανακούφιση για το αίσιο τέλος της ομηρείας του Μ. Λεμπιδάκη και της πολύμηνης ταλαιπωρίας της οικογένειάς του. Πολλά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.».

Ο βουλευτής   Ηρακλείου και γραμματέας της Ν.Δ Λ. Αυγενακης έκανε την παρακάτω δήλωση  για την υπόθεση:

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη!

Σήμερα, είναι μια μεγάλη στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ.!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κο K. Λαγουδάκη και όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τον άψογο σχεδιασμό, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και που αθόρυβα, με επαγγελματισμό, με αυτοθυσία και αφοσίωση τα κατάφεραν και τα καταφέρνουν καθημερινά σε πολλές άλλες μικρές ή μεγάλες υποθέσεις!».

Δήλωση περιφερειάρχη για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε όλους τους αστυνομικούς που σχεδίασαν, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, εκφράζει με δήλωση του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο περιφερειάρχης παράλληλα εύχεται στον Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την εξάμηνη απαγωγή και περιπέτειά του να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Δήλωση δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχή επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Στον ίδιο και την οικογένειά του εύχομαι να αφήσουν πίσω τους αυτήν την περιπέτεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Επικοινωνία Νίκου Ηγουμενίδη με τον αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες  το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη στον οποίο εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και για το αίσιο αποτέλεσμα στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη.

Ο Β. Κεγκέρογλου   για το αίσιο τέλος   της υπόθεσης Μιχάλη Λεμπιδάκη

Με αφορμή το αίσιο τέλος για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο  γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα εξής:

«Για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του συντοπίτη και επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία για έξι και πλέον μήνες ταλάνισε  τους οικείους του και προβλημάτισε σύσσωμη την κοινή γνώμη, θερμά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του».

Δήλωση Κ. Μαμουλάκη για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη

«Με μεγάλη μας χαρά ακούσαμε την είδηση της απελευθέρωσης του συντοπίτη μας Μιχάλη Λεμπιδάκη από τις δυνάμεις τις ΕΛ.ΑΣ. και την επιστροφή του μετά από 6 ολόκληρους μήνες στην οικογένειά του.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μας στην ηγεσία και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι με αξιοθαύμαστη μεθοδικότητα, συντονισμένες ενέργειες και αυτοθυσία κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Ηρακλείου Μ. Αλιφιεράκης

«Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την απελευθέρωση του συμπολίτη μας και επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά την αστυνομία, όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση και όσους επί έξι μήνες στάθηκαν δίπλα στην οικογένειά του.

Ευχόμαστε στον ίδιο προσωπικά να ξεπεράσει γρήγορα όλα όσα συνέβησαν και να επιστρέψει στην ενεργό δράση δυνατός και παραγωγικός».

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων της Παγκρήτιας Τράπεζας:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας με συναισθήματα χαράς και ανακούφισης υποδέχτηκε  σήμερα (σ.σ. χθες) μετά από 6 μήνες  αγωνιώδους αναμονής,  την είδηση της απελευθέρωσης του γιου του κ. Γιάννη Λεμπιδάκη,  Μιχάλη.

Μετά από μια πρωτοφανή σε διάρκεια και θράσος  περιπέτεια απαγωγής, μπορεί επιτέλους ο Μιχάλης να ξαναδεί την οικογένειά του, τα αγαπημένα του πρόσωπα και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία αποδεικνύει ότι είναι από τους βασικότερους πυλώνες ασφάλειας στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας”.